ELEVFORDELINGSAFTALEN er blev en del af valgkampen – Det har kostet på sandheden omkring aftalen. I en artikel i Politiken (klik her) kritiseres Liberal Alliance fx for at gå over stregen med en skærme-video omkring elevfordelingen. Videoen misinformerer omkring elevfordelingsaftalens konsekvenser – også selv om den ses gennem “satire-briller”.

Der er problemer med den nye elevfordelingsaftale, men lad os diskutere disse på oplyst og rigtigt grundlag. Lad os også holde for øje, hvad aftales mål er:

1) God uddannelsesdækning i hele DK

2) Sikre sammenhængskræften i DK. Undgå polarisering.

Pt. har jeg ikke set politiske forslag, som seriøst forsøger at tage hånd om to ovenstående mål udover den nye elevfordelingsaftale. Så deles de to ovenstående politiske mål, så må det være rimeligt selv at komme med gode alternativer til løsninger på de problemer, som er påpeget af gymnasiesektoren selv gennem flere år.

Gymnasieskolernes Lærerforening har lavet nedenstående lille grafik, som kort viser list omkring fup og fakta. Lad det være en start på en en god og saglig debat omkring vores nuværende udfordringer med fordeling af elever.