Åh nej ikke igen… Er vi ikke kommet videre?

Det var min første tanke, da jeg fredag (16. sep. 2022) hørte om den grænseoverskridende sag fra Munkensdam Gymnasium i Kolding, hvor fem 3. g-drenge har inddelt 1. g-pigerne på gymnasiet i seks kategorier fra mest til mindst attraktive. Kategorierne er navngivet: “Toppen af poppen” og fortsætter så til “Direkte til Britta-hjørnet”, “Kunne smash”, “Ellers tak du” og allernederst “Vil hellere skære pikken af”.

På ungdomsuddannelserne har vi de senere år haft fokus på at arbejde med passende adfærd, men sagen her viser, at vi desværre ikke er i mål endnu. Listen vidner om et helt forkert menneskesyn, og at de fem 3. g.-elever tilmed finder på at dele listen på de sociale medier er rystende.

Heldigvis er der bred enighed om, at der handling er helt uacceptabel, så nu må vi arbejde på at komme helt i mål, så ingen i fremtiden udsættes for så grove overgreb. Herfra mange tanker til alle de unge som det er gået udover, samt en tak til alle de unge, som ingen problemer har med at opføre sig godt overfor andre, og det er trods alt langt langt de fleste.


På P4 Syd Eftermiddag udtaler forkvinde for DGS sig (lyt med fra 35:08 – 36:34) og jeg selv som rektor om sagen (lyt med fra 01:08:33 – 01:12:40).
Link til udsendelsen: https://www.dr.dk/lyd/p4syd/p4syd-eftermiddag/p4-eftermiddag-2022-09-16-16-05-4

Læs mere om sagen:

TVsyd: https://www.tvsyd.dk/kolding/fem-3g-drenge-hjemsendt-fra-gymnasium-lavede-grov-rangliste-over-1g-pigers-udseende

Dr.dk: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/trekanten/fem-elever-bortvist-fra-gymnasium-i-kolding-lave-rangliste-over-1g-piger