Kære Mette Frederiksen det er ikke de faglærte, som skal bære den grønne omstilling igennem.

Det er ikke akademikerne.

Den grønne omstilling forudsætter et SAMSPIL mellem faglærte OG akademikere.

Jeg fornemmer, at du har en forkærlighed for faglærte. Jeg erkender, at vi er udfordret af for lav søgning til erhvervsskolerne, men søgemønstret ændrer sig ikke ved at “glemme” værdien af boglige uddannelser i relation til den grønne omstilling.

Lad os arbejde for at det i fremtiden er nemmere at tage en erhvervsuddannelse efter en studentereksamen (fremtidens arbejdsmarkedet for faglærte er så kompliceret og specialiseret, at de kompetencer, som de unge får med sig fra gymnasiet, er og vil være i høj kurs).

Husk i øvrigt at øget akademisk arbejdskraft i en virksomhed ofte øger værdien og dermed skaber bedre betingelser også for den faglærte arbejdskraft.

Kan varmt anbefale debatindlæg fra Altinget: Danske Universiteter til regeringen: Viden er fundamentet for produktionsdanmark af Anders Bjarklev og Per Michael Johansen:

De nyuddannede unge fra universiteterne skaber forudsætningen for, at vi kan have førerpositioner for industrier – ja, hele sektorer – med jobs til både faglærte og ufaglærte.Vi kan ikke løfte den grønne omstilling eller have et velfungerende produktionsdanmark uden den viden, der gør vores samfund og produkter konkurrencedygtige.Så i stedet for at hænge de unge fra universiteterne ud – så kunne vi måske bakke dem op. Lige som vi skal understøtte de faglærte og professionsuddannede. De skal alle skabe vores fremtid sammen.

https://www.altinget.dk/forskning/artikel/danske-universiteter?SNSubscribed=true&ref=newsletter&refid=altinget-dk-forskning-165&utm_campaign=Altinget%20DK%20-%20Forskning&utm_content=Altinget%20DK%20-%20Forskning&utm_medium=e-mail&utm_source=nyhedsbrev